ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ!!!

10 лютого 2015 року у світі відзначається День безпечного Інтернету.


В Україні в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, громадських та бізнес-організаціях діти та молодь обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав дитини та механізми їх захисту.

Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні рекомендує під час підготовки до заходів з формування безпечної поведінки дітей в Інтернеті дотримуватися наступних принципів:

• Відкритість та чесність.
Ведучий має бути відкритим до думок, міркувань, коментарів, пропозицій учнів та чесно визнавати, якщо чогось не знає. Це краще, ніж робити вигляд обізнаності та потрапити у «пастку».

• Необмежене навчання.
Учасники мають можливість не погоджуватися з іншими та вільно висловлювати свої думки на визначенні питання, а не скеровуються до єдиної «правильної» відповіді.

• Участь дітей та молоді.
Ведучий відіграє роль фасилітатора, а не вчителя-інструктора, який тільки дає знання та контролює, що і як повинно бути вивчене.

• Сприяння обговоренню.
Учасники мають можливість обговорювати безпосередній зв’язок теми зі своїм досвідом користуванням Інтернетом та плануванням подальших дій його безпечного використання.

• Наукова обґрунтованість інформації.
Ведучий має використовувати правдиву наукову інформацію для того, щоб попередити розповсюдження пліток, стереотипів, упереджень.

Як приєднатися?

Логотип «День безпечного Інтернету в Україні» можна завантажити за wym-1423733050534.

Неформальний урок Інтернет-безпеки для проведення з дітьми та молоддю Ви можете завантажити за wym-1423733099213.

Поради батькам з формування безпечної поведінки Ви можете завантажити за wym-1423733173135.

Тренінгові вправи переможців Національного конкурсу тренінгових вправ з безпечної поведінки в Інтернеті для дітей та молоді Ви можете завантажити за wym-1423733250125 або знайти у журналі «Соціальний педагог» видавництва «Шкільний світ» (Випуск №2, 2015)

Приєднатися до міжнародної кампанії «Рух проти мови ненависті он-лайн» можна на сайті wym-1423733333745

Кiлькiсть переглядiв: 360

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.